CIASTA

SZARLOTKA22

ciasto kruche: mąka pszenna, jajko, masło, cukier, cynamon- jabłka szara reneta, cukier- śmietanka 36%, mascarpone, cukier puder Alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

TARTA CYTRYNOWO-MARAKUJOWA z bezą włoską22

Kruchy spód: mąka pszenna, jajko, masło, cukierWsad cytrynowo-marakujowy: sok marakujowy, sok cytrynowy, jajko, cukier, mąka ziemniaczana, olej rzepakowyBeza włoska: białko jaja, cukierAlergeny: jajko, mleko i produkty pochodne, gluten.

TARTA Z MUSEM Z BIAŁEJ CZEKOLADY I BORÓWKAMI22

Kruchy korpus: mąka pszenna, jajka, masło, cukier Mus z białej czekolady: śmietanka 36%, biała czekoladaBorówkiAlergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajka

CIASTO CZEKOLADOWE Z MUSEM CZEKOLADOWYM 23

ciasto czekoladowe: mąka pszenna, kakao, cukier, jajka, olej rzepakowy, proszek do pieczenia - mus czekoladowy: śmietanka 36%, czekolada deserowa- karmel: cukier, śmietanka 30%, masło- ganache czekoladowy: czekolada deserowa, śmietanka 30%. Alergeny: gluten, kakao, jajko, mleko i produkty pochodne.

TORT BEZOWY Z OWOCAMI24

beza: białka jaj, cukier, sok z cytryny- krem: śmietanka 36%, mascarpone, cukier puder- konfitura porzeczkowa: czarna porzeczka, cukier, pektyna Alergeny: białka jaj, mleko i produkty pochodne.

TARTA PECAN PIE24

Kruchy korpus: mąka pszenna, masło, jajko, cukierMasa Pecanowa: orzechy pecan, zoltka jaj , masło, syrop klonowy, śmietanka 36%, brązowy cukierAlergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajka, orzechy pecan.

SERNIK PISTACJOWY28

Kruchy spod: mąka pszenna, jajko, masło, cukier, orzechy pistacjoweMasa serowa: ser twarogowy, śmietanka 30%, jajko, pasta pistacjowaGanache pistacjowy: śmietanka 30%, biała czekolada, pasta pistacjowaAlergeny: jajko, mleko i produkty pochodne, gluten, orzechy.

SERNIK Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I KARMELEM28

Spod: mąka pszenna, mąka owsiana, jajka, masło, cukier, sezam Masa serowa: twaróg sernikowy, mascarpone, jajka, mąka ziemniaczana, śmietanka 30%, biała czekolada, cukier Słony karmel: cukier, śmietanka 30%, masło. Wykończenie z orzechów arachidowych Alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajka, sezam, orzechy arachidowe.

DESER AUTORSKI

LODY ŚMIETANKOWE & ESPRESSO & BITA ŚMIETANA28